2021-11-06 21:04:12

Nošenje maski u školi od 8.11.2021. g.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju objavljujemo dopunu Uputa za sprječavanje i suzbijanje bolesti Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih škola i srednjih škola u šk. god. 2021./2022., objavljene 5.11.2021. g. od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dopuna se odnosi na nošenje maski za lice u školi.

Upute za nošenje maski:

Razredna nastava (učenici 1. – 4. razreda)

Masku nose  pri prolazu zajedničkim prostorijama (školski hodnici, knjižnica, u svim situacijama kada dolazi do miješanja razrednih odjela). Masku ne nose u svojoj učionici, za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme užine/ručka.

 

Predmetna nastava (učenici 5. – 8. razreda)

Masku nose za vrijeme cijelog boravka u školi pri prolazu zajedničkim prostorima, ali i tijekom boravka u učionici. Masku ne nose za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme užine.

 

Učitelji/djelatnici/roditelji/druge odrasle osobe

Masku nose tijekom cijelog boravka u školi, učitelji i u učionici. Iznimka vrijedi samo za učitelje razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ili su cijepljeni – oni ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu.

 

Učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe ne nose maske.

 

Također, izuzeće od obveze nošenja maske u školi vrijedi za učenike/djelatnike kojima zdravstveno stanje to onemogućuje. Navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenike te obiteljski liječnik za djelatnike.

 

Draga djeco vidimo se u ponedjeljak.

Ne zaboravite maskice!

 

     

 


Osnovna škola Banija